Cu capul in nori....
Cu ochii in soare....
Imi duc barca pe ape.
Conduc de cele mai multe ori. Plutesc, cateodata....
Moules marinières
(reteta pentru 2 persoane)
800 g scoici curatate
100 ml vin alb
1 ceapa mica
patrunjel ras
1 lingurita de faina
25 g unt topit
1 catel de usturoi
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le foarte fin. Puneti-le intr-o oala mare, adaugati vinul, dati drumul la foc destul de mare. Amestecati faina cu untul, adaugati aceasta pasta la vin si amestecati bine. Adaugati scoicile si acoperiti oala cu un capac. Lasati scoicile sa se deschida 5-6 minute. Amestecati din cand in cand.
Adaugati patrunjel si serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!
Cu ochii in soare....
Imi duc barca pe ape.
Conduc de cele mai multe ori. Plutesc, cateodata....
Moules marinières
(reteta pentru 2 persoane)
800 g scoici curatate
100 ml vin alb
1 ceapa mica
patrunjel ras
1 lingurita de faina
25 g unt topit
1 catel de usturoi
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le foarte fin. Puneti-le intr-o oala mare, adaugati vinul, dati drumul la foc destul de mare. Amestecati faina cu untul, adaugati aceasta pasta la vin si amestecati bine. Adaugati scoicile si acoperiti oala cu un capac. Lasati scoicile sa se deschida 5-6 minute. Amestecati din cand in cand.
Adaugati patrunjel si serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!
Comentarii
Alina
De mult vreau sa mananc scoici dar mi-e teama ca nimeresc ceva prost gatit,nu-mi vor placea si veci nu voi mai incerca si a doua oara.
Pentru acasa nu cred ca voi cumpara,numai eu vreau sa gust asa ceva :)
In rest, ce sa spun? Eu am mancat pentru prima oara in Belgia...de pofta si de foamee. Vazandu-l pe Olivier mancand cu atata pofta, mi-am spus, de ce nu? Dar sunt multi cei care nu vor sa incerce...
Cele "marinières" sunt cu vin. Poti sa uiti de vin si de unt inlocuind lichidele cu smantana, cu un sos de roquefort si smantana, cu supa, etc.
Si am fost la mare,nu am incercat, acum regret.
Poate la anul,sper.